Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ifjúsági Genersich díjak átadása 2018

2018.09.12

Két hónapja 2018. június 22-én Lőcsén, majd Késmárkon került sor az Ifjúsági Genersich díjak átadására. Mindkét városban jelen volt a Polgármester. Késmárkon felavatták Genersich Ernő zeneszerző (Késmárk szülötte) emléktábláját a Lyceum emlékfalán. Jelen voltak: Genersich Ernő unokái: Lucia és Roman. Továbbá Izsóf Mária és György (Alsó Kubin, Szlovákia), az Alapítvány részéről jelen volt Genersich Sándor támogató, Tankó Attila titkár, Fácányi Éva önkéntes, továbbá Judik Zoltán alapító, és Felesége, Heim Zsuzsa, akik ezt követően megkoszorúzták Genersich Antal emléktábláját, amelyet 2010-ben avattak fel a Késmárk főutcáján található volt szülői ház falán.

A lőcsei evangélikus történelmi temetőben megkoszorúztuk dr. Genersich Sámuel, a neves orvos, botanikus sírját , születésnek 250. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen Lőcse Város képviselője is jelen volt, továbbá a díjátadó ünnepség részvevői.

A késmárki ünnepségről a "Kezmarska TV" - ben a "Kezmarsky magazin" archív 630. híradója (2018.jún. 27.) számolt be .

Lőcsén találkozhattunk Dr. Astrid Kostelnikovával, a Greschik házaspárral, míg Késmárkon Milán Choma tanár, helytörténész is jelen volt a díjátadó ünnepségen.

                        Kriszta Edina alapítványi önkéntes

 

A mappában található képek előnézete Genersich2018_ifjúsági díjak átadása

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.